Sunday, May 13, 2007

'Plastische chirurgie onder tieners loopt uit de hand'

Tieners die borstvergrotingen of neuscorrecties krijgen, het loopt in Australië helemaal uit de hand. Ten minste, dat vindt premier Iemma van de Australische staat New South Wales. Hij wil dat het voor tieners onder de 18 jaar moeilijker wordt om naar de plastisch chirurg te gaan voor lichaamsaanpassingen of botoxinjecties. Iemma wil de wet aanpassen.

"Vroeger was het grootste dilemma voor ouders de vraag of hun kind een gaatje in een oor mocht laten prikken", klaagt Iemma in de Sunday Telegraph. "Toen kwamen de tatoeages. Nu moeten ouders steeds vaker opdraaien voor borstvergrotingen of neuscorrecties."

"De tieners vragen dit als verjaardagscadeau of als beloning voor het halen van hun schooldiploma." Iemma wil in de wet opnemen dat tieners eerst een verwijzing moeten halen bij hun huisarts voor ze onder het mes mogen. Ook moeten ze onafhankelijk advies gaan inwinnen.

Iemma wil verder dat ouders nadrukkelijk toestemming moeten geven en dat chirurgen een 'afkoelperiode' van een zeker één maand instellen voordat tieners eindelijk iets aan hun lichaam mogen laten veranderen.

1 comment:

Unknown said...

Wij van plastische chirurgie zijn het eens met deze bevindingen wij krijgen vaker en vaker reacties van jonge mensen over het ondergaan van plastische ingrepen. Juist onder jongeren leeft een beeld dat dit normaal en geaccepteerd is. Onafhankelijke informatie en nog meer wijzen op risico's is van belang!